Μουσικοπαιδαγωγικό Τμήμα

mousiki-propaideiaΤο πρόγραμμα της μουσικής προπαιδείας βοηθά τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν τις πνευματικές και ψυχικές τους ικανότητες . Μέσα από το μουσικό παιχνίδι οξύνουν την ευφυΐα τους, τελειοποιούν το συγχρονισμό των κινήσεων τους, οργανώνουν την σκέψη του, εκφράζουν τα συναισθήματα τους και διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους. Είναι μια εκπαιδευτική και συγχρόνως ψυχαγωγική απασχόληση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Μουσική
Γνωριμία με τον ρυθμό, τον ήχο, τη μελωδία, τα μουσικά όργανα (ξυλόφωνα , μεταλλόφωνα, κρουστά, φλογέρα, κ.α), το τραγούδι και τις βασικές μουσικές φόρμες.
Γνωριμία με τα σύμβολα και τις νότες της μουσικής και εξοικείωση με την γραφή τους στο πεντάγραμμο. Εκμάθηση και παίξιμο απλών ρυθμικών σχημάτων με τα μουσικά όργανα.

Κίνηση

Γνωριμία με τα βασικά στοιχεία της κίνησης του σώματος , τους παιδικούς χορούς με μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, κινητική έκφραση και τον κινητικό αυτοσχεδιασμό.

Θεατρικό Παιχνίδι

Γνωριμία με την μίμηση και δραματοποίηση όλων των στοιχείων που τα παιδιά παίρνουν από την μουσική και την κίνηση.

Υλικό μαθήματος

Ειδικό ακουστικό υλικό και μουσικά όργανα, όπως: ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα, μαράκες, ντέφια, κουδουνάκια, διάφορα πνευστά, πιάνο και αρμόνιο.


Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών έως 6 ετών, όπου ανάλογα με την ηλικία τους σχηματίζουν ολιγομελής ομάδες .